Turisztikai látványossággá fejlesztené a legszebb kínai szerelmes történet helyszínét a csungkingi vezetés.

A sina.com kínai hírportál szerint a turisztikai látványosság egy modern kori történetet örökítene meg, amelynek a Csungking közvetlen szomszédságában lévő barlangok egyike volt a helyszíne: a barlang arról vált híressé, hogy egy társadalmi megbélyegzés elől menekülő kínai párnak szolgált otthonául félszáz éven át.  Hszü Csao-csing és férje, Liu Kao-csiang kapcsolatát a köztük lévő korkülönbség miatt nem nézték jó szemmel az 1950-es évek vidéki Kínájában, Liu ugyanis 10 évvel fiatalabb volt feleségénél. A pár a társadalmi nyomás ellenére együtt maradt, és a természetbe vonulás mellett döntött - ekkor találtak rá új lakhelyükre. Hogy felesége számára megkönnyítse a hegy tetején álló barlangba való feljutást, Liu - évtizedeken át tartó munkával - hatezer lépcsőfokból álló lépcsősort vájt a hegybe, mely később "szerelemlépcsőként" vált híressé. 

A pár megható történetét 2006-ban fedezte fel a kínai sajtó, a helyszín turisztikai látványossággá való fejlesztése pedig 2010-ben került szóba először. Maguk a szereplők azt azonban már nem élhetik meg: Hszü idén október, három évvel férje után halálozott el.  A beruházás 2,6 milliárd jüanból (94 milliárd forintnyi összegből) valósulna meg, a kivitelezéséről azonban egyelőre nem született végleges döntés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr244918509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása