Egy több mint ezer macskát szállító kamion szenvedett balesetet Kínában, aminek következtében a valószínűleg éttermekbe szánt állatok megmenekültek szomorú sorsuktól.

A "kínai Google", a Baidu hírportál értesülése szerint a baleset a délközép-kínai Csangsában történt, a négylábúakat szállító kamion Santung tartományból Kuangtungba tartott. A baleset nyomán a jármű sofőrjét kórházba kellett szállítani. Azután, hogy a magára hagyott járműben felfedezték a macskákat, a helyszínelő rendőrök a Sina mikroblogra feltöltött képekkel hívták fel az állatbarátok és menhelyek figyelmét a négylábúakra. Az azóta is a hálózaton keringő képek tanulsága szerint több százan jelentek meg a helyszínen, élelemmel és tejjel látva el a macskákat. Volt, aki haza is vitt egyet-egyet közülük, de a négylábúak többségét végül a helyi kisállatvédő szervezet szállította telephelyére.

Changsha, Hunan province

Cats that survived the Changsha crash

A truck carrying hundreds of cats met with an accident

 Changsha road crash

Az önkéntesek szerint a macskákat valószínűleg éttermekbe vagy piacokra szállították, az ország déli részein ugyanis továbbra is előszeretettel fogyasztják az állatokat, amelyek húsa a hiedelem szerint a téli hónapokban testmelegítő hatású. A macskahús egy tradicionális étel alapanyagául is szolgál Kuangtung tartományban. A Nanfang Zsipao című kínai újság becslése szerint az országban évente legkevesebb négymillió macska kerülhet az asztalra, és a szám növekedést mutat, dacára a szintén erősödő tiltakozásoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr745021894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása