A figyelemfelhívás sajátos módját választotta az a félszáz munkás a közép-kínai Vuhanban, aki gyárfoglalás, utcára vonulás vagy mikroblogolás helyett Gangam Style-tánccal tüntetett elmaradt béréért.

A kínai interneten keringő képek tanúsága szerint az építőipari munkások - egy napszemüveget viselő társuk vezetésével - az általuk még tavaly nyáron felépített koncertterem elé vonultak, és ott ropták táncukat a dél-koreai Psy dalára. A dolgozók hónapok óta követelik fél éve ki nem fizetett bérüket, amelynek teljes összege a 230 ezer jüant - 8 millió forintnyi összeget - is meghaladja. Az építkezés alvállalkozója a sajtónak elmondta, hogy az építtető vállalat hónapok óta nem reagál telefonjaira, a munkások pedig egyre elkeseredettebbek a hagyományosan a legnagyobb családi ünnepnek számító holdújév közeledtével, a pénzt ugyanis családjuknak vinnék haza. Van, akinek 20 ezer jüannal tartozik a cég, ami nemcsak a migráns munkások fizetésének, hanem az átlagbérnek is a többszöröse.

Az építési vállalat a lap szerint azzal magyarázza a késést, hogy szintén a pénzére vár, ugyanis maga a koncertterem tulajdonosa sem fizetett még. A tulajdonos ugyanakkor a kivitelezési munkákkal szembeni kritikákkal indokolja az átutalás megtagadását, de kifogásolja azt is, hogy az építési törmelék és szemét egy részét az épületben hagyták.

Szólj hozzá!

Címkék: munka

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr905042295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása