Kilenc tonna mérgező vegyszer került egy vegyi üzemből egy észak-kínai folyóba, amelynek következtében egymillió ember maradt víz nélkül - tudósított az esetről a sina.com hírportál.

A szennyezés még december végén történt, a helyi hatóságok ugyanakkor csak a hétvégén kaptak jelentést az esetről, és csak ezután fogtak intézkedésbe, nagy elégedetlenséget kiváltva ezzel a kínai társadalomból. A késlekedésért az illetékes Csangcse város polgármestere hétfőn hivatalosan is bocsánatot kért. Az elmúlt napokban - részben a késlekedésének is betudhatóan - összesen mintegy kilenc tonna mérgező hatású anilin került a Csuocsang-folyóba, egy csőtörést követően, melyért a Lucseng városbeli Tianjin Ipari Csoport tehető felelőssé. A vegyszer folyóba kerülése a folyómenti városok ivóvízellátását is veszélyezteti, mivel a folyó Senszi és Hopej tartományt is összeköti. Jelenleg Handan város egymillió lakosa van a térségben ivóvíz nélkül, itt kisebb pánikot okozott az eset.

A hatóságok tájékoztatása szerint 30 tonna anilint sikerült egy szomszédos, használaton kívüli víztározóban felfogni. Az eset kapcsán eddig négy embert vontak felelősségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr705003227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása