A kínai legfelsőbb bíróság keddi állásfoglalása szerint a fizetéseket visszatartó munkáltatók akár 7 év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Az elmúlt napokban több olyan esetről is érkezett hír, amelyek során elmaradt fizetésük, kártérítési vitájuk miatt úgy próbáltak kínaiak munkáltatójukon bosszút állni, hogy halálos áldozatokkal járó merényleteket követtek el.  A kínai legfelsőbb bíróság  ennek nyomán úgy határozott, hogy hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetők azok a munkáltatók, akik nem fizetik ki alkalmazottaik járandóságát, fenyegetik dolgozóikat, vagy erőszakot alkalmaznak velük szemben. A bírósági állásfoglalás szerint a munkavállalók elhallgattatása erőszakkal, vagy az azzal történő fenyegetés súlyos vétségnek minősül. Kínában több mint 250 millió vándormunkás dolgozik az építkezésektől a szolgáltatásokon át a termelő üzemekig.

Szólj hozzá!

Címkék: munka

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr375036928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása