Immár a hatodik egymást követő évben Kína a világ első számú aranykitermelője - derült ki az iparág csütörtökön közzétett adataiból.

A kínai aranytermelés tavaly 11,66 százalékkal szárnyalta túl az egy évvel korábbi rekordot. A 2012-es teljesítmény 403 tonna, csaknem a százszorosa az 1949-ben elért alig több mint négy tonnának. A több mint 400 tonna közel 83 százalékát az ország tíz legnagyobb aranytermelője, köztük Santung, Honan és Csianghszi tartomány adta. A szakemberek az elmúlt évek eredményét az ágazatnak kedvező, ösztönző központi szabályozóknak tudják be. Korábbi becsült adatok szerint tavaly összesen körülbelül 2700 tonna aranyat termeltek a világ bányáiban, ami másfél százalékos bővülésnek felel meg éves bázison. Kína mögött Ausztrália és az Egyesült Államok végzett a második, illetve a harmadik helyen előbbi 250, utóbbi 230 tonnával. Kína 2007-ben lett a világ legnagyobb aranytermelője, akkor Dél-Afrikát megelőzve. India után a második legnagyobb arany felhasználó több mint 761 tonnával (2011).

Szólj hozzá!

Címkék: banya

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr75067777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása