Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kínai szexmunkások jogsérelmeiről közölt jelentést a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet, megállapítva, hogy sok esetben vannak kitéve a hatóságok erőszakos fellépésének, önkényes őrizetbe vételek áldozatai.

A kedden nyilvánosságra került dokumentum szerint példák igazolják, hogy nőket azért visznek el, mert bizonyítéknak tekintik, ha óvszert találnak náluk. Az is előfordult, hogy magukat fel nem fedő rendőrök vették őrizetbe őket, miután igénybe vették szolgáltatásaikat. Kínában a hivatalos álláspont szerint a prostitúció nem kívánatos, de ősidőktől létező társadalmi jelenség; hivatalosan azonban az üzletszerű kéjelgés és a szolgáltatás igénybevétele is tiltott. Az "iparág" visszaszorítása érdekében a közbiztonsági tárca rendszeres kampányokat indít. Ennek ellenére országszerte - és nem csak a nagyvárosokban - látható jelzésekkel és egyértelmű szolgáltatással hirdetik magukat masszázs szalonok, karaoke bárok, klubok, fürdők, vagy helyenként fodrászüzletek.

A nők arra panaszkodnak, hogy a hatóságok gyakran konkrét bizonyítékok nélkül léptek fel ellenük, s jogukban áll néhány naptól akár több hónapokig terjedő időre fogdába zárni őket. Azt is kifogásolták, hogy esetenként kényszerítették őket HIV-tesztek elvégzésére, illetve, hogy ennek eredményét harmadik félnek is kiadták. A HRW felszólította a kínai bűnüldöző szerveket, hogy tegyenek lépéseket a rendőrségi brutalitás és az ellen, hogy kényszerrel csikarnak ki vallomásokat. A szervezet ugyancsak szeretné elérni, ha az önkéntes, megegyezésen alapuló szexet és a kapcsolódó cselekményeket a hatóságok kivonnák a bűnügyi és adminisztratív eljárások alól. A HRW 2008 és 2012 között olyan felnőtt nők körében végezte el vizsgálatát, akik a legalsóbb rétegeket szolgálják ki, nyilvános helyeken, utcán, parkokban is dolgoznak, elsősorban a fővárosban. Ők a legsérülékenyebbek is. A felmérés során 140 interjút készítettek, köztük ügyfelekkel, rendőrökkel, egészségügyi szakemberekkel, táradalomkutatókkal és kínai, valamint nemzetközi szervezetek munkatársaival. Összesen húsz mélyinterjút készítettek 20 és 63 év közötti nőkkel. Az érintettek valamennyien önként végezték munkájukat.

http://shardsofchina.files.wordpress.com/2012/02/chinese-sex-workers.jpg

Eközben a helyi szexipar szolgáltatásainak igénybevételére szólította fel a Japánban állomásozó amerikai csapatokat Hasimoto Tóru oszakai polgármester, hogy a katonák "legális keretek között tudják levezetni fölös szexuális energiáikat" - jelentette az Aszahi Simbun japán napilap kedden, nem sokkal azután, hogy a politikus botrányos kijelentéseket tett azzal kapcsolatban, hogy a japán hadsereg a második világháború során koreai és kínai nőket kényszerített prostitúcióra. Hasimoto - aki egyben a harmadik legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező Japán Restaurációs Párt (JRP) társelnöke - Okinaván azt közölte egy amerikai parancsnokkal: "Japánban vannak olyan helyek, ahol a szexuális energiákat legális keretek között lehet levezetni. Lehetetlen kordában tartani a forróvérű tengerészgyalogosokat, ha nem használhatják ezeket a helyeket. Az elveket félretéve, vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat!"

Az eset még a hónap elején történt, de csak most került napvilágra, miután Hasimoto maga számolt be arról. A politikus szerint minderre azért lenne szükség, mert a Japánban állomásozó amerikai katonák számos szexuális bűncselekményt követtek el.  Tavaly októberben egy húszas éveiben járó nőt erőszakolt meg két amerikai katona Okinaván, 1995-ben pedig három tengerészgyalogost ítéltek el egy 12 éves lány ellen elkövetett brutális nemi erőszak miatt. Az amerikai védelmi minisztérium az Aszahi kérdésére "nevetségesnek" nevezte a hadsereg "minden elvével szembemenő" felvetést. A bírálatokra reagálva Hasimoto közölte: a Pentagon képmutató, mivel az amerikai bázisok környékén világszerte virágzik a szexipar, továbbá a "szakmát önként választók nők diszkriminációjaként" értékelte azt, hogy az Egyesült Államok tiltja katonáinak a prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételét.

Hasimoto hétfő esti sajtótájékoztatóján hasonlóan botrányos kijelentéseket tett. Azt mondta, hogy a katonák "fegyelmének" fenntartása érdekében "szükség" volt arra, hogy a japán hadsereg prostitúcióra kényszerítsen koreai és kínai nőket a második világháború előtt és alatt, egyúttal azonban tagadta, hogy a hadsereg rendszerszerűen elrabolta és szexrabszolgaságra kényszerítette őket. A kijelentést a japán kormány több tagja, valamint a dél-koreai és a kínai külügyminisztérium is elítélte és elfogadhatatlannak nevezte. Ugyanakkor a JRP másik társelnöke, Isihara Sintaró volt tokiói kormányzó kiállt Hasimoto mellett. Történészek szerint Kína és a Koreai-félsziget japán megszállása alatt a császári hadsereg mintegy 200 ezer nőt kényszerített prostitúcióra, ami a mai napig feszültségeket szül Tokió és a környező államok között.

Szólj hozzá!

Címkék: szex

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr885300452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása