Budapest lélekszámának megfelelő kínai, csaknem kétmillió ember kerülhet be a tehetősek táborába idén - jósolja a Forbes magazin kínai kiadása egy összeállításban.

A dokumentum többek között a százezer dollár és egymillió dollár közötti, szabadon felhasználható vagyonnal rendelkezők számának növekedését próbálta megbecsülni. A statisztikák szerint a tehetősek táborának tagjai évről évre többen vannak: míg 2010-ben számuk még csupán 7,9 milliót tett ki, 2012-ben már a 10 milliót is meghaladta, idén év végén pedig a 12 milliót is elérheti.  A vagyonosak több mint 80 százaléka 1960 és 1989 között született, 55 százalékuk férfi, kétharmaduk rendelkezik felsőfokú képesítéssel - derül ki a Forbes statisztikáiból. Pénzét a csoport tagjainak csaknem 90 százaléka valamilyen befektetéssel gyarapítja, a legtöbben ugyanakkor elkerülik a magas kockázatokkal járó ügyleteket, s inkább a biztos megtérülésű pénzügyi termékeket vagy az ingatlantulajdont részesítik előnyben. 

Kevéssel több mint egytizedük fektetett be külföldön, ugyanakkor 70 százalékuk gyermekét az országhatárokon kívül kívánja iskoláztatni. A válaszadók egyötöde fogalmazott úgy, emigrálni készül, 76 százalék ugyanakkor inkább Kínában maradna.  A Forbes a kínai lakosok teljes magánkézben lévő befektethető tőkéjének nagyságát is megbecsülte. A számítások szerint ez jelenleg 83,1 ezer milliárd jüant (1 jüan=38 forint) tesz ki, vagyis csaknem 14 százalékkal nőtt 2012 során. A kínai lakosság gyors gazdagodásával a bővülés mértéke idén ennél is nagyobb lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr695184132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása