Több tucat turistalátványosságért kell többet fizetniük a turistáknak Kínában a május elsejei ünnepek közeledtével. Az évente milliók által látogatott világhírű kelet-kínai Nyugati-tónál például 25 százalékkal, a szintén közkedvelt Szecsuán tartománybeli Emej-hegynél pedig 30 százalékkal növelték a belépőjegyek árát.

A jelenség nem csupán a szárazföldi Kína területére jellemző: a hongkongi Disneyland 15 százalékkal, a tajpeji nemzeti palotamúzeum belépői 20 százalékkal drágultak a május 1-jéhez kapcsolódó, Kínában háromnapos munkaszünettel járó szabadság előtt. A sina.com hírportál tapasztalatai szerint is a véletlenszerűen kiválasztott turistalátványosságok nagy része valóban áremelkedéssel várja a május elsejét. A South China Morning Post összeállításából pedig kiderül, van olyan hely, amely megduplázta árait az ünnepekre. Múlt héten a Hunan tartománybeli Fenghuang jelentette be: a Tang-dinasztia idején (618-907) alapított városka nem látogatható ezentúl ingyen, az érdeklődőknek 148 jüanos (1 jüan 37 forint) belépőjegyet kell váltaniuk. A döntés ellen a helyi kereskedők és a kínai internetezők is kikeltek, már több mint 700 ezren szólítanak fel a városka látogatásának bojkottálására.

Fenghuang ősi városa

A drágulások miatt elégedetlenkedők közül sokan fogalmaznak úgy, nem fogják a látványosságokat felkeresni az ünnepek alatt, inkább ingyenes programokat terveznek. Mások azon háborognak, hogy az áremelések a fizetések emelkedését jelentős mértékben meghaladják. A látványosságok üzemeltetői ugyanakkor azzal vágnak vissza: nem emelnek minden évben árat, s régóta ez az első drágítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr315235631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása