A hongkongi szülők elkényeztetik gyerekeiket, akik ezért túlságosan önteltté és agresszióra hajlamossá válnak - figyelmeztet egy friss tanulmány.

A hongkongi City University (CU) által készített felmérés 9400 iskolás saját magáról és a világról alkotott nézetét vizsgálta, valamint azt, hogy céljaik eléréséhez milyen eszközöket tartanak elfogadhatónak. A válaszok alapján a hongkongi gyerekek kiemelkedő fokú önteltséget mutattak: egy 14 pontos skálán átlagosan 3,89 pontot ütöttek meg. Az amerikai gyerekek ugyanezen a teszten 2,9, az ausztrálok 2,8, a britek 2,36 pontot értek el. A tudományosan először megerősített trendet a jelentés készítői elsősorban a szülők hozzáállásának tudják be, mondván: azok túlságosan is óvni próbálják gyermekeiket, és mindent megadnak nekik, elkényeztetve ezzel csemetéiket. 

A magukat biztonságban és a figyelem középpontjában érző gyerekek önzőek és céljaik eléréséhez akár erőszakhoz is folyamodnak. A legagresszívabb gyermekek azok, akik az átlagnál jóval magasabb fokú önteltséget mutatnak - olvasható ki a statisztikákból.  A felmérés szerint az iskolások 16 százaléka mutatott hajlamot agresszióra Hongkongban, miközben arányuk az Egyesült Államokban csupán 10 százalék.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr465245201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása