Kína az illegális tartózkodás pontosabb meghatározásával, a szabályok ellen vétők szigorúbb büntetésével lépne fel a jövőben az illegális bevándorlókkal szemben. A még nem véglegesített 61 új rendelkezés a belépés, az ott-tartózkodás és a munkavállalás területeire is kiterjed.

A tervezett szabályozások értelmében illegális tartózkodásnak bizonyulna többek között az, ha a külföldiek a néhány kínai nagyvárosban turisták számára nemrég bevezetett vízummentes időszak lejárta után nem hagyják el az országot. Törvényellenes tartózkodásnak minősülne az is, ha az országba látogató külföldiek számukra nem engedélyezett területre lépnek be. Azoknak a külföldieknek, akiket az ország elhagyására utasítanak a hatóságok, legfeljebb 30 napjuk lesz a felszólításnak eleget tenni - áll a tervezetben. Akik hamis dokumentumokkal lépnek be az ország területére vagy lépnek ki, figyelmeztetésben részesülnek, és akár kétezer jüanos (74 ezer forint) büntetés megfizetésére is kötelezhetik őket. A jövőben illegális foglalkoztatásnak minősül, ha a diákok átlépik a számukra meghatározott, tanórák melletti munkavállalási keretet. A Kínában állást vállalókra vonatkozó szabályok is szigorodnak: nekik már a munka konkrét kezdete előtt meg kell szerezniük a szükséges munkavállalói, valamint a tartózkodási engedélyt.

http://www.china-mike.com/wp-content/uploads/2010/07/visa0309.jpg

Az új intézkedések a július 1-jével életbe lépő, a külföldiek tartózkodását érintő, tavaly júniusban elfogadott irányelvek kiegészítéseként szolgálhatnak. Utóbbiak az 1985 óta hatályban lévő szabályozást váltanák fel.  A központi statisztikák szerint a Kínába érkező külföldiek száma az elmúlt bő évtizedben évente mintegy 10 százalékkal nőtt. A külföldi állampolgárságú foglalkoztatottak száma 2000-ben 74 ezer volt, ez 2011-re 220 ezerre emelkedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr555285101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása