További 100 áruházat kíván nyitni Kínában három éven belül a Wal-Mart, értékben a világ legnagyobb kiskereskedelmi forgalmat bonyolító amerikai áruházlánca - jelentette be a cég vezetője Pekingben.

    A vállalatóriás, amely 1996-ban érkezett a kínai piacra, s 378 áruházat működtet a szárazföldi Kínában. Jelenleg körülbelül százezer embert foglalkoztat, s az új tervek megvalósulás esetén további 18 ezernek teremt munkahelyet.
    Mike Duke, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a jövőben is a nagyméretű hipermarketek és a tagsághoz kötött rendszerben működtetett üzletek építésére törekszenek. Ezzel egy időben több elosztó központot hoznak majd étre, hogy hatékonyabbá tegyék a hálózatukat.

    Duke továbbra is nagy lehetőséget lát az olyan típusú áruházakban, amelyekben a vásárlók - elsősorban a bővülő középosztályhoz tartozók - pénzt és időt megtakarítva egy időben beszerezhetik a számukra szükséges cikkeket. Úgy vélte, Kínában, lakosságához képest, az effajta hipermarketek száma arányaiban még mindig alatta marad más országokénak.
    A Wal-Mart most a kevésbé fejlett térségek felé tekint, ahol számára egyre bővülő tartalékot jelent a potenciális vásárlók körének szaporodása. A cég minden egyes helyszínen igyekszik az adott fogyasztói réteg különleges igényeit is kielégíteni.

    Duke felkereste a cég kínai központját Sencsenben (Shenzhen), majd a fővárosban áruházakat látogatott meg, pénteken pedig Sanghajban szerződést ír alá, amivel többségi részesedést szerez a Csihaotien (Yihaodian) nevű elektronikus kereskedelemmel foglalkozó webáruházban. Az online értékesítés piacán tavaly a cég 2,7 milliárd jüanos (93,8 milliárd forint) forgalmat bonyolított le.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr164872623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása