"Külföldi erők" is részt vettek az ellenzék szervezésében a legutóbbi hongkongi választások idején - gyanítja a kínai kormány hongkongi ügyekért felelős hivatalának helyettes vezetője.

Csang Hsziao-ming a Wen Wei Po cím hongkongi lapban megjelent írásában úgy vélekedett, hogy most először segítették az ellenzékiek összehangolását közelebbről meg nem nevezett külföldi erők. Egyúttal arra szólította fel a különleges közigazgatású területet, hogy alaptörvényének megfelelően alkossa meg nemzetbiztonsági törvényét. A Peking-barátnak címkézett újságban megjelent írásra aggodalommal, helyenként haraggal reagált a hongkongi demokratikus ellenzék, attól tartva, hogy Peking keményebb fellépésére kell számítani a hongkongi másként gondolkodókkal szemben.

A hongkongi South China Morning Post című lapban Alan Leong Kah-kit ellenzéki pártvezető a felelőtlennek nevezte a vádat, és hangoztatta, hogy arra nincs bizonyíték. "Csak arra van bizonyíték, hogy a központi kormány összekötő hivatala miként próbált beavatkozni a választásokba" - tette hozzá. A lap kommentárja szerint a hivatalos kínai szóhasználatban a "külföldi erők" a múltban többnyire Nagy-Britanniát vagy az Egyesült Államokat jelentették, de az elmúlt években Tajvant és az emigráns kínai másként gondolkodókat is közéjük sorolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr904923446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása