A világ első alpesi nagysebességű vonatának sikeres üzembe helyezése után, a hegyek szabdalta délnyugati területeken bővíti az összesen már több mint 8600 kilométeres szupergyorsvonat-hálózatát Kína.

A többek közt Mianjang, Töjang, Csengtu és Lesan városokat felfűző új útvonal összesen 30 millió térségbeli számára hozhat minden korábbinál gyorsabb vasúti közlekedést: a vonatok itt átlagosan óránként 200 kilométer megtételére lesznek képesek. A 40,5 milliárd jüanos (1417 milliárd forint) beruházás kivitelezése, vagyis a sínek lefektetése a héten kezdődött, és várhatóan 2013 végére készül el.  A mindössze öt éve debütált kínai nagysebességű vonathálózat hossza november elején már meghaladta a 8600 kilométert, ez 300 kilométerrel több, mint a Sanghaj-Budapest távolság. Az évtized közepéig az elfogadott ötéves terv projektjeinek kivitelezésével a hálózat hossza 18 ezer kilométerre nő. 

A tervek közt az "okosvonatok", vagyis intelligens és energiatakarékos technológiákat használó járművek fejlesztése is kiemelt helyen szerepel. A biztonság mellett a vonatok sebességének növelésén kísérleteznek a fejlesztők: a legnagyobb vonatgyártó, a CSR nagysebességű kísérleti vonatai áprilisban az óránkénti 575 kilométeres sebességet is elérték.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr584945650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása