Két délnyugat-kínai településen majdnem teljesen kifogytak gyertyából és gyufából, mert az emberek tartanak attól az interneten terjedő rémhírtől, amely szerint közel az utolsó ítélet, és hamarosan sötétségbe borul a Föld. Az ország más részein is aggódnak.

A Szecsuan tartományi Suangliu és Lungcsang megyében pánikszerűen vásároltak az emberek, mert mindenki arról kezdett beszélni, hogy december 21-től három napon át sötét lesz. A félelemkeltő híresztelés a Sina mikroblogján kapott szárnyra, ahol a téma az elmúlt napok tíz legnépszerűbbje között szerepelt. A helyi kereskedők, árusok kaptak az alkalmon, komplett túlélő csomagokat és kézikönyveket ajánlottak a váratlan várt helyzetre. A tudósok és régészek által már sokszor megmagyarázott és lényegét tekintve megcáfolt maja naptárra hivatkozó jóslat indított egy kelet-kínai városi vállalkozót is egy olyan szerkezet megalkotására, amelyben állítólag túlélhető a világvége. Jang Cung-fu Jivúban (Csiangszu tartomány) építtette meg Noé bárkájának kínai változatát, egy lényegét tekintve rozsdamentes acél golyót.

A konstrukció részletei nem ismeretesek, de Jang állítólag két évet szentelt a kísérletekre, és másfél millió jüant (52 millió forintnyi összeget) áldozott a négy méter átmérőjű acélgömbre. A hat tonnát nyomó, strapabíró, víz, külső behatások és meleg ellen védettséget nyújtó "gömbszálló" háromfős családnak tíz hónapra elegendő élelmiszer-tartalékkal nyújt menedéket.

Jang elmondása szerint kiváló alkalmatosságként szolgál a világvége túléléséhez, és már sikerült is eladnia néhányat. Darabjáért a méretek és a komfortfokozat függvényében 1-5 millió jüant kért. Az észak-kínai Sanhszi tartományból egy üzletember 15 darabot vett, de van megrendelése Új-Zélandból is. Hírek szerint - szintén Csiangszúban - egy Csiang nevű asszony a család 3 millió jüant érő házát alig több mit egymillióért zálogosította el. Azt nyilatkozta, hogy a pénz egy részét árváknak ajánlja fel, és az utolsó ítélet előtt még élvezni szeretné az életet belőle. Megint másokról az terjedt el, hogy a decemberi "határidő" előtt sietnek egybe kelni, ezért például Hszianban, Hofejben, Kantonban és Sanghajban az anyakönyvi hivatalokban beteltek a házassági regisztrációs ívek.

A Hszinhua hírügynökség összeállításában megszólalt Vang Sze-csao csillagász is, aki megnyugtatóan elmagyarázta, hogy a Föld még nagyjából további ötmilliárd évig élhető marad, és amikorra pedig aktuálissá válik a költözés, az embereknek egészen más lakhelyet kell majd találniuk.

10 komment

Címkék: bulvar

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr644960226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2012.12.11. 21:13:21

adjon nekik az isten hosszú életet és több észt.
hallelujja, ámen.

2012.12.11. 21:22:41

Bakker, milyen olcsó lesz a gyertya Kínában 22-én délután. Most kéne felvásárolni.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.12.11. 21:49:33

Nem értem hogy a maja világvégéhez mi közünk, az a majáknak szól. Bár kicsit túldátumozták a naptárukat. Optimisták voltak.

Jokerpofa 2012.12.11. 22:09:31

Senki ne aggódjon, hogy lemarad, a CNN-en élőben sugározza a világvégét, másnap összefoglaló és ismétlés.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.11. 22:23:34

ők biztos hallották már ezt a mondást:
bízz istenben, és tartsd szárazon a puskaport :x

KLMS 2012.12.11. 22:28:02

Ezeknek senki nem mondta, hogy nekik van a legkevesebb félni valójuk? 1,7 milliárd faj(ta) társuk van, így ha a közelgő világvégét csak az emberiség 1%-a éli túl, a 70 millió újranépesítő ember között akkor is 17 millió kínai lesz a Földön.

Martian (törölt) 2012.12.11. 23:49:26

Ha a vallásos művekben ábrázolt világvége lesz, azon aligha segíthet a gyertya meg a túlélőkészlet...

napfenyize.freeblog.hu/Files/isten_kilencmilliard_neve.html

:))

rohadjmegARCgeci 2012.12.12. 08:06:20

Bár csak bevonzanák az univerzumból azt a kisbolygót maguknak a kínaiak.

Flúgatlan 2012.12.12. 08:40:31

Ezek szerint az emberi ostobaság tényleg nemzetek feletti. :-(
süti beállítások módosítása