A párttagságra méltatlanná vált emberekkel szembeni szigorú fellépést szorgalmaz a több mint 82 milliós Kínai Kommunista Párt (KKP) központi bizottságának politikai bizottsága - derült ki hétfőn kiadott közleményükből.

E szerint egyes párttagok "korrupttá váltak és elfajzottak", "hitük megingott, a párt tanításait nem igazán értik és nem tartják be a fegyelmi előírásokat" - áll a Hszi Csin-ping főtitkár által vezetett párt 25 tagú testületének üléséről kiadott dokumentumban. Egyes pártszervezetek nem elég szigorúak a tagok kiválasztásakor, a felvett tagok "minőségét" javítani kell - sürgette a legfelsőbb pártvezetés. Úgy vélik, a problémák következtében meggyengült a párt, romlott a róla alkotott kép, csökkent a tekintélye az emberek előtt, s a negatív jelenségek egyúttal rossz hatással voltak a párt belső összetartó erejére és működésének hatékonyságára. A KKP azt is kifejezésre juttatta, hogy optimalizálni szeretné tagságának struktúráját, létszámát pedig "megfelelő" szinten kívánja tartani. A politikai bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy növelni kell a munkások számát, miközben folytatják a vidéki gazdálkodók körében is a toborzást. Körükben, ahogy az értelmiségiek esetében is, a fiatalok felvételére fognak törekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr885047972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása