Kiemelten támogatja idén a helyi kis- és közepes vállalatokat Sanghaj, amely hosszabb távon másfél száz multinacionális cég ide települését is célul tűzte ki - jelentette be a város vezetése.

A kis- és közepes vállalatok (kkvk) megsegítésére egy 100 millió jüanes (1 jüan 36 forint) alapot hoz létre az idén a kelet-kínai metropolisz. Ez az összeg csaknem 25 százalékkal több a tavaly ezekre a cégekre fordított központi összegnél. A kkv-k kiemelten fontos szerepet játszanak a város életében és gazdaságában, mivel a város cégeinek csaknem 90 százalékát ezek a vállalatok adják, s a helyi munkaerőpiacnak is ugyanekkora szegletét teszik ki - derül ki a hivatalos statisztikákból. A statisztikai hivatal adatai szerint tavaly év elején összesen több mint 337 ezer kkv volt bejegyezve a városban, ezek adták a 23 milliós metropolisz teljes adóbevételének 50 százalékát, és tőlük származott a teljes értékesítés 60 százaléka.

A 10 millió, valamint 100 millió jüannél kevesebb éves bevétellel rendelkező kis- és közepes vállalatok ugyanakkor az elmúlt években más gazdasági szereplőknél is jobban megszenvedték a világgazdasági válságot, főképp a külpiacok keresletének visszaesése miatt. Emellett belső tényezők, így a magas infláció, az ennek következtében növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek, a szűkös hitelfelvételi lehetőségek és a képzett munkaerő hiánya, valamint az exportpiacok gyengesége, az elmúlt évek legsúlyosabb válságát okozták a szektorban. A metropolisz a jelenlegi 400 mellé az évtized közepéig legalább másfél száz multinacionális vállalat betelepítésére törekszik, s nemzetközi gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi és hajózási központtá kíván válni. A város vezetése emellett Sanghajt a következő öt évben világhíres szolgáltatási bázissá és külkereskedelmi központtá fejlesztené.

Sanghaj jelenleg a világ hatodik legversenyképesebb pénzügyi központja, a helyi kormányzat célja, hogy 2015-re világkereskedelmi centrumává, 2020-ra Kína vezető gazdasági centrumává váljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr955051650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása