A kínai központi bank legutóbbi közvélemény-kutatásai szerint erősödik a bankárok és vállalkozók jövőbeli gazdasági növekedésbe vetett hite Kínában.

A bizalom növekedésének bizonyítéka a kínai központi bank (PBoC) által közölt negyedéves bizalmi mutató változása, amely az elmúlt három hónapban jelentős mértékben, 13,1 ponttal 55,1 pontra emelkedett. Az indexet a PBoC 3 ezer pénzügyi intézmény bankárainak és ágazati szakembereinek megkérdezésével készíti. A részletes jelentésből kiderül: a válaszadók 60 százaléka gondolja úgy, a gazdaság "rendes keretek közt" marad, vagyis semmilyen nagyobb sokk vagy visszaesés nem éri majd. A szakemberek 35 százaléka a növekedést illetően kevésbé optimista, s azt jósolja, igazi dinamizmus nélküli gazdasági bővülés várható a jövőben.

Emelkedett a vállalkozók gazdaságot illető bizalma is - derül ki a PBoC egy másik felméréséből. A megkérdezett 5 ezer vállalkozó 60 százaléka mondta azt: a kínai gazdasági körülmények "rendesek", bizalmi indexük az előző negyedévhez képest 1,2 pontos növekedéssel 60,4 pontra nőtt. Jelentős mértékben emelkedett a monetáris politika lazítását jóslók aránya, erre jelenleg az üzletemberek mintegy egyötöde számít, 70 százalék ugyanakkor úgy fogalmazott, az csak finomhangoláson megy majd át, s "megfelelő" marad. A PBoC által háromhavonta közzétett bizalmi mutatók az első negyedév óta mutatnak növekedést, ám még elmaradnak előző éves értékeiktől.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr114976549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása