Lázba hozta a kínai online közösséget az új first lady, az országszerte jól ismert, népszerű szoprán első nyilvános megjelenése férje, Hszi Csin-ping elnök oldalán.

Peng Li-juan, aki első külföldi útján kísérte el Hszit Moszkvába, a repülőből kiszállva tűnt fel először e minőségében a kamerák és a fényképezőgépek előtt. A mikroblogolók azonnal "munkához láttak" és elragadtatással írtak róla. Dicsérték megjelenését, azt, hogy milyen szerény, de ízléses öltözéket visel, milyenek a kiegészítői. A Taobao, Kína legnagyobb online áruháza azon nyomban Peng kabátjával megegyező stílusút kezdett hirdetni. Peng az egyetemen népzene szakon mesterfokozatot szerzett. A kínai népdalok legendás előadója, klipjei, szereplései most is megtalálhatók a különböző videomegosztókon. A hadseregben, ahová 1980-ban, 18 évesen lépett be, zenei, művészeti vezető volt, tábornoki rendfokozattal. A kínaiak nagyobb része minden bizonnyal régebbről és jobban is ismeri őt, mint a férjét, az ország első emberévé választott Hszit.

A kínai miniszterelnök felesége,  Peng Liyuan énekel

Jó ideje nem lehetett hallani róla, nem volt biztos, hogy a hagyományokkal szakítva vállal-e majd, illetve osztanak-e neki szerepet a férje oldalán, de tény, hogy a hagyományos tavaszünnepi gálaműsorokból 2008-tól, miután Hszi alelnökké lépett elő, visszavonult. A Global Times című angol nyelvű napilap már a napokban megszellőztette, hogy Peng férjével tart Oroszországba és Afrikába, és lehetségesnek tartotta, hogy dél-afrikai tartózkodása során még beszédet is fog tartani. Az 51 éves Peng ugyanis nem oly régóta szerepet vállalt Bill Gates Microsoft-vezérrel a "Nemet a dohányzásra!" kampányban, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a tbc, valamint az AIDS-elleni küzdelem jószolgálati nagykövetének nevezte ki.

"A világ országainak vezetői magukkal viszik feleségüket diplomáciai útjaikra, Kínának ezúttal kiváló lehetősége kínálkozik arra, hogy kedvező benyomást keltsen Peng karizmája által" - nyilatkozta a pekingi Népi Egyetem Amerika-kutatással foglalkozó intézetének igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr985163497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása